fbpx

Veelgestelde vragen (FAQ)

/Veelgestelde vragen (FAQ)
Veelgestelde vragen (FAQ)2018-03-08T13:54:42+00:00

Kan ik een keer langskomen voor een proefles?

Absoluut! Kom gerust eens kennismaken. Je proefles is helemaal gratis.

Wie gaat mij lesgeven?

Eigenaar Johan geeft prioriteit aan de motorrijlessen, maar springt ook in de auto wanneer dat nodig is. Instructeur Arjen richt zich puur op praktijklessen voor de auto.

Moet ik voor de rijlessen naar de rijschool komen?

Dat hangt voor de autorijlessen af van de plek waar je opstapt. Vaak is je rijles in Lelystad zo in te plannen dat je thuis wordt opgehaald. We doen ons best om je thuis op te halen, anders spreken we op een centrale plek af. Afhankelijk wat jou goed uit komt. Voor de motorrijlessen dien je vanzelfsprekend naar onze locatie toe te komen.

Wat kost een losse rijles?

Een losse rijles kost €42,50 voor zowel de motor als de auto. Deze lessen worden vaak ingezet wanneer je een pakket hebt afgerond, maar nog een aantal weken moet wachten op het praktijkexamen.

Welke lespakketten kan ik afsluiten?

Learn to Ride heeft verschillende lespakketten. Het verschil in deze pakketten zit hem met name in het aantal lesuren.

Hoe vraag ik een eigen verklaring aan?

De Eigen Verklaring bevat een aantal essentiële vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft die verklaring nodig wanneer je een rijbewijs aanvraagt. Het formulier stelt vast dat je in goede fysieke en mentale gezondheid bent en dus veilig in de auto kunt stappen. Op mijn CBR kun je de eigen verklaring eenvoudig invullen. Daarvoor gebruik je DigiD.

Hoe kan ik mijn rijschool machtigen?

Je kunt zelf geen praktijkexamen aanvragen, dat doet je rijschool voor je. Je moet daarvoor een machtiging afgeven. Je geeft via DigiD het rijschoolnummer van Learn to Ride op. Dat zal worden gecontroleerd tijdens het examen. Je machtigt je rijschool een paar weken voordat dat je klaar bent voor je praktijkexamen.

Wij zullen je helpen bij het afgeven van deze machtiging. Mocht je vragen hebben, dan kun je die gerust stellen.

Hoe vraag ik een begeleiderspas aan?

Doe je mee aan het 2toDrive programma? Dan heb je naast je rijbewijs ook een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen via DigiD. De kosten bedragen €35,-. Je kunt je rijbewijs pas ophalen bij het gemeentehuis nadat je een begeleiderspas hebt aangevraagd.

Ga met ons de weg op!

Haal jij je rijbewijs bij Learn to Ride, dan ga je met plezier de weg op. Je bent volledig ingeburgerd in het verkeer en hebt de auto of motor uitstekend onder controle. We besteden veel aandacht aan veilige deelname aan het verkeer, zowel in de theorie- als praktijklessen. Bovendien wijzen we onze kandidaten op de groeiende voordelen van duurzaam rijden. Volg jij autorijlessen of motorrijlessen bij Learn to Ride? Dan ben je uitstekend voorbereid op het echte werk: het rijden na het behalen van je examen!

Gratis proeflesles aanvragen?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link

Wij zijn bereikbaar op WhatsApp, ook in de avonduren!

Eenvoudig rijles informatie aanvragen

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link

Gratis proeflesles aanvragen?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link